De Boodschap
Buitenlandse Zaken, International Business & Internationale Samenwerking

Suriname sluit zich aan bij ‘Save Soil’ initiatief

De Republiek Suriname is verheugd aan te kondigen dat zij zal toetreden tot de Save Soil wereldwijde beweging, een initiatief van Sadhguru, oprichter van ‘Conscious Planet’ en de ‘Isha Foundation’. De beweging wordt ondersteund door vele wereldwijde organisaties, waaronder United Nations Environment Programme (UNEP), United Nations Convention to Combat Disertification (UNCCD), Food and Agriculture Organization (FAO) en World Food Programme (WFP).

Suriname sluit zich aan bij zes andere Caribische landen (Antigua and Barbuda, Barbados, Dominica, Guyana, St. Lucia, St. Kitts and Nevis) ter ondersteuning van de bescherming, het behoud en de verrijking van de bodem als een belangrijk ecosysteem om duurzame voedsel- en waterzekerheid voor toekomstige generaties te waarborgen.

Tijdens de Intersessional CARICOM Staatshoofdenvergadering in Belize, begin maart 2022, heeft een virtuele meeting plaatsgehad waarbij president Chandrikapersad Santokhi de initiatiefnemer van het Save Soil initiatief, Sadhguru ji, heeft uitgenodigd om op een geschikt tijdstip een bezoek te brengen aan Suriname. Bij deze gelegenheid, mogelijk tijdens de CARICOM Staatshoofdenvergadering in juli 2022, zal het desbetreffende Memorandum of Understanding worden ondertekend.

Suriname, als een van de hoogst beboste landen ter wereld, fungeert als koolstofput en belangrijke zuurstofproducent voor de wereld. In haar toewijding aan de Glasgow COP 26-verbintenissen roept Suriname overige landen, regeringen en leiders in onze respectievelijke samenlevingen op om zich bij deze beweging aan te sluiten om onze planeet te redden.