De Boodschap
Economische Zaken, Ondernemerschap & Technologische Innovatie

Terugroepactie ‘Egte Pindakaas’

Op verzoek van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft Hatramij N.V. op 2 maart 2022 een bekendmaking gepubliceerd op hun Facebookpagina m.b.t. pindakaas van het merk “Egte” Hier worden consumenten op de hoogte gesteld van de terugroepactie op dit product.

De importeur Hatramij N.V. heeft een terugroepactie (recall) ingevoerd van pindakaas van het merk ‘Egte’. Het gaat om de smaken honey, crunchy, creamy en sugar free creamy. De reden hiervoor is dat het vacuüm deksel losraakt, waardoor het product bloot kan komen te staan aan contaminatie.

Het bedrijf heeft besloten alle pindakaas van het merk ‘Egte’ van de schappen te halen. Aangezien het gaat om een voedingsmiddel is het Bureu Openbare Gezondheidszorg (BOG) ook op de hoogte gesteld van deze recall. Verder zal de Economische Controle Dienst (ECD) tijdens haar controlewerkzaamheden ook erop toezien dat het product niet in de winkels is. Winkeliers dienen deze terug te zetten in hun magazijn, totdat de vernietiging plaatsvindt. Zij die over het product beschikken kunnen in contact treden met Hatramij N.V. 482424/ 487978.

Product informatie:

1.Vervaldatum: 25 mei 2023

2.Productiedatum: 25 mei 2021

  1. Batchnummer: RM2225
  2. Land van herkomst; India
  3. Gewicht: 340g en 510g