De Boodschap
Kabinet van de President

Training Advance Textiele Werkvormen draagt bij aan zelfredzaamheid

Het ministerie van Arbeid Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) wenst op een creatieve wijze de zelfredzaamheid van mensen op de arbeidsmarkt ter hand te nemen. Acht personen uit het district Wanica hebben op 8 mei 2023 op het commissariaat Wanica Noord-West hun certificaat ontvangen voor het succesvol afronden van de vaktraining Advance Textiele Werkvormen. De cursisten hebben hun certificaat ontvangen uit handen van AWJ-minister Steven Mac Andrew.

De training Advance Textiele Werkvormen is een vervolg van de vakopleiding Basis Textiele Werkvormen. Het betreft de implementatie van het gemeenschapsproject project door de Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) en het Bureau Gemeenschap Project (BGP). Bij de basistraining waren de cursisten reeds voorzien van een naaimachine. Beide opleidingen zijn vanuit de BGP gefinancierd.

De training houdt in het vervaardigen van een blouse met coupenaden en sjaalkraag, pantalon en een hoeslaken met slopen. AWJ-minister Mac Andrew is zeer ingenomen met de inzet van de cursisten. De bewindsman is van mening dat menselijke ontwikkeling enorm van belang is voor het bewerkstelligen van de vooruitgang van een land. “Het zal altijd de nodige aandacht van mij genieten, omdat ik ervan bewust ben van het belang van menselijke ontwikkeling” aldus de regeringsfunctionaris.