De Boodschap
Sociale Zaken & Volkshuisvesting

Tweede groep getraind voor Positive Parenting Program

 Op dinsdag 9 november 2021 kreeg de tweede groep ambtenaren van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo), hun certificaat uitgereikt door de Dienst Opleiding en Vorming voor het succesvol afronden van de Positive Parenting Program (PPP) training. De uitreiking vond plaats in het Lalla Rookh gebouw. De PPP is speciaal ontwikkeld om gezinnen te herenigen dan wel te begeleiden, waarbij de kinderen in opvanghuizen zijn ondergebracht.

PPP-trainer Christine Aalspeer, was onder de indruk van de inzet die de 14 participanten toonden. Door hun assertieve interactie is deze training geslaagd. “Het is niet alleen de trainer die ervoor zorgt dat de muziek op de juiste manier wordt afgespeeld, maar het is constant wederzijds respect en interactie. Dit zegt ook veel over de competenties die de participanten beschikken” aldus de trainer.

Cindy Padjie, Hoofd Dienst Opleiding en Vorming, heeft een voldaan gevoel en kijkt vol verwachting uit naar de 3e en 4e groep. Het opzetten van een duurzaam vervolgtraject is de volgende fase, om de medewerkers te blijven trainen.

Middels het geven van trainingen, ter versterking van haar diensten, geeft het ministerie van SoZaVo richting aan het beleid, waarbij er niet alleen gekeken wordt naar het geven van materiële steun, maar ook het immateriële waarbij gezinscoaching komt bijkijken. Met behulp van de aangereikte tools kunnen de ambtenaren verdere diepgang geven aan de psychosociale hulp naar de cliënten toe, om hen uit de vicieuze cirkel te halen. Het uiteindelijke doel is duurzame armoedebestrijding.

Ook de participanten hebben de training als heel positief en leerrijk ervaren. Zij hebben de juiste tools aangereikt gekregen en kunnen zelfverzekerd het veld ingaan. 67 participanten hebben deelgenomen aan de PPP-training. Vanwege de Covid-19 pandemie is het aantal in 4 groepen verdeeld. Elke training duurt 7 dagen en is een follow up van het 1e PPP-traject, welke in 2018-2019 is geweest.