De Boodschap
Kabinet van de President

Uitkering eenmalige bonus in januari en aangepaste uitbetalingsproces

Minister Ines Pané van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) maakt bekend dat in de maand januari een eenmalige bonus is uitbetaald aan ontvangers van koopkrachtversterking (KKV). In het uitbetalingsproces is ook een opmerkelijke verbetering doorgevoerd. Voorheen werd de koopkrachtversterking na goedkeuring in de daaropvolgende maand gestort, maar nu zal de storting onmiddellijk plaatsvinden, binnen dezelfde maand. Het voorgaande zegt minister Pané op donderdag 1 februari, in gesprek met Cherlique Lilienthal, woordvoerder van de president.

Het besluit om een eenmalige bonus uit te keren aan de Surinaamse burgers die in aanmerking komen voor de SRD 1.800 koopkrachtversterking, is genomen in samenspraak met president Chandrikapersad Santokhi en minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning. Volgens minister Pané hebben de begunstigden SRD 2.180 als extra bonus ontvangen, bovenop de maandelijkse SRD 1.800 die zij al als sociale ondersteuning krijgen. Dit resulteert in een totaalbedrag van SRD 3.980 aan koopkrachtversterking in januari. Hoewel er administratieve uitdagingen waren voor de groep AOV’ers om het bedrag te ontvangen, verzekert de bewindsvrouw dat deze groep de komende week hun uitkering kan verwachten.

Het totale budget voor deze bonus bedraagt SRD 250.397.400,-, exclusief de reguliere uitbetaling van de koopkrachtversterking. Het totaalaantal personen dat de koopkrachtversterking inclusief bonus zal ontvangen, is ongeveer 114.845 personen. Dit omvat 35.571 goedgekeurde KKV-aanvragen voor januari 2024 via het beneficiary-systeem van het ministerie van SoZaVo, 11.105 zwakke huishoudens, 16.217 personen met een beperking en 51.952 AOV-uitkeringstrekkers.

Met deze ontwikkelingen benadrukt de regering haar toewijding aan het welzijn van de samenleving. De regering zal de komende periode extra aandacht besteden aan sociale programma’s om de leefomstandigheden verder te verbeteren.

 

WOORDVOERDER VAN DE PRESIDENT