De Boodschap
Kabinet van de President

Verenigde Arabische Emiraten doneert 500 Korans aan Suriname

De Verenigde Arabische Emiraten schenkt, in het kader van de bilaterale relatie, 500 Korans aan Suriname.. Deze zullen verder worden verdeeld onder diverse Moslimorganisaties. De schenking is via de ambassade in Marokko tot stand gekomen. Het gaat om Korans in het Arabisch, Arabisch-Engels, en Arabisch -Nederlands. De overhandigingsceremonie heeft plaatsgevonden op 7 september op het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS).

De religieuze organisaties die in aanmerking zullen komen voor de Korans zijn onder andere: Madjilies Moeslimien Suriname, Suriname Islamitische Vereniging, Suriname Moesliem Associatie, Islamitische Federatie Suriname, Stichting der Islamitische Gemeenten in Suriname, Religieuze Vereniging Sahabatul Islam, Algemeen Hadj Comité Suriname, Teratai Training & Consultancy en Nurusshobri Islamic Foundation of Suriname.

BIBIS-minister Albert Ramdin is ingenomen met de schenking en geeft aan dat het belangrijk is om goede relaties met het buitenland op te bouwen en onderhouden. Ook met religieuze organisaties. “Wij leven in een multiculturele, multi-etnische en religieuze samenleving. Wij moeten dus respect hebben voor elkaar, elkanders geloof en cultuuruitingen”, aldus minister Ramdin. De bewindsman acht het daarom ook van belang dat Suriname nadrukkelijk wordt gepresenteerd naar het buitenland toe omdat er volgens hem ook gelet wordt op de manier waarop de Surinaamse samenleving omgaat met fundamentele rechten zoals vrijheid van expressie, vrijheid van religie en van meningsuiting.