De Boodschap
Economische Zaken, Ondernemerschap & Technologische Innovatie

Vervallen producten vernietigd tijdens controlewerkzaamheden

De medewerkers van de Economische Controle Dienst (ECD), van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZOTI), hebben op donderdag 21 en vrijdag 22 april 2022 wederom controlewerkzaamheden uitgevoerd.

Op donderdag 21 april zijn de controlewerkzaamheden aan de Winston Churchillweg uitgevoerd. De medewerkers van de ECD hebben in twee winkels R.H Supermarkt en E. Supermarkt een kleine partij vervallen goederen aangetroffen die vernietigd zijn door de vergunninghouders. Van de ECD-medewerkers kreeg de winkelier een ernstige waarschuwing om niet in strijd te handelen met de Wet Economische Delicten. Verder zijn er ook goederen in beslag genomen die niet voorzien waren van een prijsaanduiding. Dit is uitgevoerd op grond van artikel 6 van het prijsaanduiding besluit. Het controle team van de ECD heeft ook een weegschaal aangetroffen die niet gekeurd is door de dienst voor de Waarborg en van het IJkwezen.

Het ressort Welgelegen en Weg naar Zee werden op 22 april aangedaan. Tijdens de werkzaamheden hebben de medewerkers bij winkel X.Y, de prijs van babyvoeding van het merk Phosphatine teruggedraaid. De prijs was SRD 40 en is nu na controle SRD 39. De winkelier was niet op de hoogte dat de winstmarge 15 procent is. Bij winkel H.L.D, W. supermarkt en H.Y Markt zijn er producten aangetroffen zonder prijzen. Deze producten zijn meteen voorzien van een prijs en de winkelier is aangezegd om de ruimte achter de kassa zo snel als mogelijk op te ruimen. De ECD-medewerkers zijn tijdens de controlewerkzaamheden geen onregelmatigheden tegengekomen bij Z. Supermarkt, L. Supermarkt en S.P te Kwatta/Weg naar Zee.

Consumenten kunnen klachten indienen via +5978530915 of 1940.

Emailadres: klachten.unit@gmail.com