De Boodschap
Justitie & Politie

Vijftien officieren BBS bevorderd

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft op 25 april jongstleden 15 officieren van de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS) in een naast hogere rang bevorderd. Dit heuglijk feit vond plaats op het hoofdkwartier van de BBS.

Minister Amoksi gaf aan dat de BBS niet meer weg te denken is. “De organisatie is jong, daarom heeft zij steun nodig om te zijn waar ze daadwerkelijk moet zijn.”, aldus de JusPol-topman.

Waarnemend diensthoofd Jursey Purperhart bedankte minister Amoksi, die in samenwerking met de bond deze bevorderingen heeft waargemaakt. Verder gaf het waarnemend diensthoofd aan dat er zaken zijn die de leiding van de BBS zeker nog zal realiseren. Eén van deze doelen is het starten van de kaderopleiding op HBO- en MBO-niveau.

Bondsvoorzitter Guillaume Coulor zei dat ondanks de bevorderingen op zich hebben laten wachten, hij dankbaar en trots is voor de inzet die verricht is om deze dag een feit te maken. Verder vraagt de bondsvoorzitter de officieren te blijven helpen om de organisatie warm te dragen. Hij draagt de overtuiging dat de officieren zich op professionele wijze zullen blijven inzetten voor de organisatie die in een groei is.