De Boodschap
Transport, Communicatie en Toerisme

Wervelend Suriname Tourism Festival hoogtepunt toerismemaand

In het kader van Wereld Toerisme Dag op 27 september 2023 heeft het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme, directoraat Toerisme, de maand september uitgeroepen tot de “Toerisme Maand Suriname”. In verband daarmee heeft het ministerie gisteren, op Wereld Toerisme Dag zelf, het Suriname Tourism Festival georganiseerd. Het festival dat werd gehouden in Ballroom Prince, was een complete weergave van wat Suriname allemaal te bieden heeft. 

De hele maand september zijn landelijk verschillende activiteiten gehouden, in aanloop naar dit groot evenement toe. Het directoraat Toerisme heeft een toerismekalender gemaakt, waarop alle activiteiten van de maand per district zijn opgebracht. Voor zowel lokale inwoners als de buitenlanders viel er de afgelopen weken genoeg te beleven. Met de evenementen die waren opgenomen in de kalender is getracht om bij te dragen aan het opkrikken van de toerismesector. “Met dit festival willen we toerisme bevorderen en stimuleren, wat op langere termijn zal bijdragen aan de economische ontwikkeling, werkgelegenheid, duurzaam beheer en behoud van natuurlijke en culturele hulpbronnen”, aldus Ruben Forster, een van de organisatoren van het Suriname Tourism Festival.   

Het festival heeft ondernemers, onder meer crafters, cateraars en artiesten een platform geboden om de natuurlijke schoonheid, culturele diversiteit, historische bezienswaardigheden en andere toeristische attracties van Suriname te presenteren. De bezoekers mochten genieten van wervelende shows, dansoptredens en in de aanwezige kraampjes stond men kon proeven van diverse gerechten. Hierdoor is het culturele aspect ook middels de diversiteit in keukens, duidelijk tot uiting gekomen. Forster hoopt dat er hierdoor meer samenwerkingen ontstaan tussen de verschillende belanghebbenden, waaronder de overheid, lokale bedrijven, ambassades en internationale partners. Hij spreekt verder de hoop uit dat de kalender ook na deze maand actief zal blijven.