De Boodschap
Kabinet van de President

Zestien cursisten krijgen certificaat brood en banket training

Het Ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) heeft i.s.m. het Suriname Hospitality and Tourism Training Center (SHTTC), in de periode van 11 tot en met 15 december 2023, 16 participanten in Albina getraind in het bakken van brood en banket. Op vrijdag 15 december mochten zij hun certificaten in ontvangst nemen. Deze basistraining is gericht op het ontwikkelen van vaardigheden op het gebied van brood en gebakjes bakken om het toerisme in lokale gemeenschappen te ondersteunen bij het creëren van nieuwe economische kansen.

Minister Uraiqit Ramsaran van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) gaf aan dat hij zelfredzaamheid herkent bij de participanten. Met het volste vertrouwen in de capaciteiten van de bewoners moedigde hij hen aan de mogelijkheid te benutten om hun vaardigheden te ontwikkelen. Hij benadrukte het belang van maatschappelijke betrokkenheid. Volgens de bewindsman is dit de basis voor gemeenschapsparticipatie, “We zullen nog meer doen om de samenleving erbij te betrekken.”

De minister gelooft dat eenheid en samenwerking sleutelingrediënten zijn voor duurzame groei en welvaart. Hij is ingenomen met de landelijke trainingen en benadrukte het belang van het zelf bepalen van het tempo en het ontwikkelen van persoonlijke marketingstrategieën. Deze nieuwe vaardigheden zijn van onschatbare waarde voor de lokale bevolking van Albina, omdat ze nu in staat zijn om hun eigen brood en banket te maken en te verkopen. Door lokale gemeenschappen de mogelijkheid te geven om hun eigen brood en banket te maken en te verkopen, worden nieuwe inkomstenbronnen gecreëerd en wordt de lokale economie gestimuleerd.

De training werd verzorgd door een deskundige (banket)bakker van het Suriname Hospitality and Tourism Training Centre. De training omvatte zowel theoretische als praktische sessies. De cursisten leerden alles over de basisprincipes van bakken, inclusief het mengen van ingrediënten, het kneden van deeg en het maken van verschillende soorten brood en banket. Ruben Forster, coördinator van Toerisme, geeft aan dat de deelnemers erg enthousiast en dankbaar zijn voor de kennis en vaardigheden die ze hebben opgedaan. Ze zijn vastbesloten om hun nieuwe vaardigheden in praktijk om te zetten en een succesvolle carrière op te bouwen in de bakkersindustrie. “Het ministerie blikt tevreden terug op de trainingen die dit jaar zijn aangeboden,” laat de coördinator weten. Er is volgens hem behoefte aan dergelijke trainingen. Volgend jaar wil het ministerie de trainingen verruimen en meer mensen bereiken.