De Boodschap
Kabinet van de President

Zevende-dags Adventisten vieren 70-jarig jubileum

Met het 70-jarig jubileum van de Centrumkerk der Zevende-dags Adventisten werd het feit herdacht dat het kerkgenootschap in 1952 zijn hoofdgebouw aan de Eduard Brumastraat heeft ingewijd. President Chandrikapersad Santokhi en first lady Melissa Santokhi-Seenachery waren uitgenodigd om dit heugelijk feit op 13 augustus mee te vieren. De festiviteiten onder het thema ‘GOD herstelt’ vonden plaats in het hoofdgebouw, de Centrumkerk der Zevende-dags Adventisten.

President Santokhi zei in zijn toespraak dat geloof bijzonder belangrijk is in een ieders leven. “Het maakt niet uit welk geloof men belijdt, het geloof sterkt, geeft kracht, energie en vertrouwen.” “Zonder geloof waren we als regering nooit zover gekomen, met het herstel van onze natie. God heeft ons bijgestaan en de kracht gegeven”, voegde het staatshoofd eraan toe.

De president is van mening dat er als kerk aandacht besteed moet worden aan de mens in nood. De betrokkenheid van de kerk, bij sociaal-maatschappelijke acties en hulpverlening, educatie, gezins-, kinder- en jeugdwerk zijn allemaal elementen, die moeten bijdragen aan een respectvol en harmonieus geheel.

“De kerk moet weer die plaats van weleer gaan innemen,” stelde het staatshoofd. Hij noemde het thema ‘GOD herstelt’ zeer toepasselijk in de tijd waarin we leven en vanwege hetgeen wij meemaken. “GOD is nodig om ons land, de wereld te herstellen, en u moet als kerk het voortouw nemen.” Verder sprak president Santokhi de hoop uit dat de kerk de regering, waar het kan, zal ondersteunen en dat er samen zal worden opgetrokken, daar beide in dienst staan van de gemeenschap.