De Boodschap
Kabinet van de President

AZP viert 58-jarig bestaan met gezondheidsbeurs

In verband met het 58-jarig bestaan van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft de instelling een mini-gezondheidsbeurs georganiseerd. De beurs, die op het terrein van het ziekenhuis werd opgezet als een ‘giving back evenement’ naar de samenleving, bood uitgebreide informatie over gezonde voeding en voorlichting over diverse medische aspecten. Men kon ook terecht voor gratis bloeddruk- en suikermetingen en Body Mass Index (BMI). BMI is een index die de verhouding tussen lengte en gewicht bij een persoon weergeeft. De BMI wordt veel gebruikt om een indicatie te krijgen of er sprake is van overgewicht of ondergewicht.

Verschillende interne diensten en afdelingen van de gezondheidsinstelling, maar ook externe partners, waren vertegenwoordigd op de beurs op 7 maart. Afdelingen zoals diëtetiek, gynaecologie, nierdialyse, ombudsbureau, Radiotherapeutisch Centrum Suriname (RTCS), diabetesverpleegkunde, hypertensie-hartfalen en de apotheek hebben een bijdrage geleverd. Ook de MPC Melkcentrale en Intermed waren deelnemers aan het eendaagse evenement. Fauzia Poese, medisch onderdirecteur van het AZP, benadrukte de onmisbare rol van het AZP in Suriname. “Het AZP is niet meer weg te denken in Suriname, het heeft dagelijks te maken met verschillende uitdagingen gezien de slechte economische situatie in het land.”

Volgens het directielid lag de focus op het verstrekken van waardevolle informatie aan de gemeenschap, met als doel een gezondere levensstijl te bevorderen en bewustzijn te creëren omtrent persoonlijke gezondheid. Niet alleen gericht op de huidige generatie, maar ook op toekomstige generaties, werden studenten van verschillende scholen uitgenodigd om de beurs te bezoeken. Hiermee wordt beoogd op jonge leeftijd bewustwording te stimuleren over het belang van gezond leven en zelfzorg. De onderdirecteur stuurde eveneens verjaardagswensen naar het AZ-personeel en moedigde hen aan om volhardend te zijn in hun streven naar hoogwaardige zorg, met als uiteindelijk doel het bevorderen van een gezondere samenleving.