De Boodschap
Landbouw, Veeteelt & Visserij

Potentiële deelnemers geïnformeerd over Agrofest 2024 op Barbados

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en het directoraat Toerisme van het departement Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) hebben potentiële belangstellenden geïnformeerd over deelname aan de Agrofest 2024 op Barbados. De informatiesessie vond plaats op dinsdag 9 januari. De Agrofest 2024 wordt gehouden in de periode 23 tot en met 25 februari.

Ongeveer 40 geïnteresseerde belanghebbenden hebben vol belangstelling gereageerd. De feedback wordt meegenomen en is er breed ingegaan op de vragen van de sector. Nitesh Ramlakhan en Diego Rodriquez deelden succesverhalen door enkel deel te nemen aan de voorgaande Agrofest. Sieske Rama die namens directoraat Toerisme het woord voerde, wist het belang van agro-toerisme uiteen te zetten aan de stakeholders.

LVV-minister Parmanand Sewdien moedigde de ondernemers aan met de woorden: “Barbados wacht op ons. Er is vraag naar voedsel. Onze agro-ondernemers produceren gezonde voeding en er is afzet. Wij gaan voor export en dit is wederom een kans voor Suriname!”

De informatiesessie is positief ontvangen door de stakeholders en er zijn vervolgafspraken gemaakt.