De Boodschap
Kabinet van de President

Chinees nieuwjaar belooft gunstig voor de handel

Tijdens het Chinees Nieuwjaarsdiner waarmee het jaar van de draak werd ingeluid is vanuit de Suriname Chinese Business Alliance (SCBA) gesproken over een gunstig jaar voor de handel. Ook de ambassadeur van de volksrepubliek China, Han Jing, ziet de toename in de betrekkingen tussen Suriname en China van het vorig jaar als een goede basis voor toekomstige zakenrelaties. Het diner dat georganiseerd is door de SCBA werd gehouden in de tuin van het Presidentieel Paleis op 10 februari 2024 waar president Chandrikapersad Santokhi en echtgenote Mellisa Santokhi-Seenacherry te gast waren.

“De draak in de Chinese cultuur belichaamt voorspoed en groei en brengt de belofte van geluk. Wij zijn verheugd te zien dat steeds meer Chinese ondernemers nieuwe zakelijke kansen ontdekken en actief bijdragen aan de economische ontwikkeling van Suriname terwijl ze tegelijkertijd een positieve rol spelen in het handhaven van sociale veiligheid en het ondersteunen van maatschappelijke doelen”, zegt de ambassadeur. Hij zegt te zullen blijven werken aan het uitbreiden van de relatie tussen Suriname en China.

“Ik denk dat Suriname uit de crisis is” zegt Ma Xingrui, voorzitter van de SCBA. Hij gelooft dat dit jaar een jaar van geluk en voorspoed zal zijn in het bijzonder voor de handel met de ontwikkelingen in de olie en gasindustrie op komst. “Zodra de economie stabiel is komen de investeerders vanzelf. Suriname kan met haar vele natuurlijke hulpbronnen goed gebruik maken van buitenlandse technologie”, aldus de SCBA-voorzitter.

President Santokhi zegt verder te zullen gaan om middels goed beleid ervoor te zorgen dat er economische groei ontstaat voor alle Surinamers.