De Boodschap
Regionale Ontwikkeling & Sport

Delegatie ROS op werkbezoek in Miami

Een delegatie van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) legt momenteel op uitnodiging van de Board of County Commissioners van het Miami-Dade County International Trade Consortium (ITC) een werkbezoek af in Miami. Dit bezoek loopt van 20 tot en met 24 februari 2024. De delegatie, bestaande uit districtscommissarissen Ricardo Bhola en Fulgence Javinde en consul-generaal René Pika, zal ook deelnemen aan de 26th Inter-American Conference of Mayors and Local Authorities, die gehouden wordt van 22-23 februari 2024 in Miami, Florida.

Als toegangspoort tot Latijns-Amerika en het Caribisch gebied wil Miami-Dade County zich sterk inzetten door de commerciële en economische sector te ondersteunen en de culturele banden met de regio te versterken. Het doel van de tweedaagse conferentie is om burgemeesters en belangrijke gekozen functionarissen uit Latijns-Amerika en het Caribisch gebied samen te brengen om diverse technieken, gemeenschappelijke kwesties en diverse interesses te delen.

Deelnemers krijgen inzicht in verschillende onderwerpen, zoals hoe zaken te doen binnen Miami-Dade County, Nextgen transport en stedelijke mobiliteit, toerisme, natuurbehoud en ecotoerisme, paraatheid bij rampen, en afvalbeheer en recycling.

Op de conferentie van donderdag 22 februari 2024 vond de Sister Cities ondertekeningsceremonie plaats. De Sister Cities Agreement is ondertekend tussen Miami-Dade County en het District Paramaribo, Suriname door: Daniella Levine Cava (burgemeester van Miami-Dade County), Oliver G. Gilbert III (voorzitter van de Miami-Dade Board of County Commissioners en het International Trade Consortium), Ricardo Bhola (districtscommissaris Paramaribo-NooroOost), Fulgrence Javinde (districtscommissaris Paramaribo-Zuidwest) en Rene Pika (consul-generaal Suriname)

Met het tekenen van de overeenkomst is vastgesteld dat de twee partijen overeenkomen om:

  • Samenwerkingsprogramma’s te ondernemen en te ondersteunen die de economische en educatieve kansen uitbreiden.
  • Deel te nemen aan een uitwisselingsprogramma van best practices tussen de twee regeringen.
  • Bedrijfsontwikkeling te ondernemen en handels- en culturele missies naar elke gemeenschap te ondersteunen.