De Boodschap
Regionale Ontwikkeling & Sport

Dovenvoetbal onderdeel van ROS Gericht Nationaal Sportbeleid  

De Stichting Suriname Doven Belangen (SUDOBE) is op bezoek geweest bij Gordon Touw Ngie Tjouw, directeur Sportzaken van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS). Dit bezoek is een follow up meeting geweest, waarbij er gesproken is over een duurzame samenwerking met het directoraat Sportzaken om erkenning en ondersteuning te bieden aan dovenvoetbal in Suriname. Dovenvoetbal wordt namelijk onderdeel van het Gericht Nationaal Sportbeleid van het ministerie.

Een groep dovenvoetballers genaamd “Deaf Team” is al geruime tijd bezig met trainingen op het Kennedy terrein. Deze groep wilt het voetballen nu op een professionele manier beoefenen om zowel nationaal als internationaal uit te komen tegen andere teams. Tijdens het bezoek heeft de Stichting SUDOBE sportmateriaal in ontvangst mogen nemen van het directoraat Sportzaken.

De leden van de stichting zullen ook enkele onderdirectoraten van Sportzaken bezoeken voor verdere afhandeling van hun verzoeken. Deze bezoeken zullen afgelegd worden onder begeleiding van John Zorgvol, assistent van de Sportzakendirecteur. Voor het aanvragen van geschikte sportleiders zullen de leden op bezoek gaan bij onderdirecteur Ramon Apoetitie van Recreatie en Sport. Bij onderdirecteur John Atida van Sportaccomdaties en Ruimtes, zal het verzoek voor kunstgrasvelden besproken worden.

Voorts heeft de directeur van Sportzaken benadrukt dat dovenvoetbal onderdeel zal worden van het sportbeleid van het ministerie. Hij sprak de hoop uit dat dit binnenkort ook opgenomen wordt binnen de Surinaamse Voetbalbond (SVB). “De SVB is belangrijk voor de nationale en internationale begeleiding van de officiële dovenvoetbal activiteiten”, aldus directeur Touw Ngie Tjouw.