De Boodschap
Kabinet van de FirstLady

First lady Santokhi-Seenacherry woont diverse evenementen bij in New York

De first lady van de Republiek Suriname, Mellisa Santokhi-Seenacherry, vertoeft momenteel in New York, alwaar zij een lijvig programma afwerkt. Dit doet zij op uitnodiging van diverse organisaties. Ook president Chandrikapersad Santokhi is in New York voor de 78ste Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN).

Ter voorbereiding van het High Level Side Event dat georganiseerd wordt naast de Algemene Vergadering van de VN, heeft het Spouses of CARICOM Leaders Action Network (SCLAN) bestuur, waar de first lady ondervoorzitter van is, een hybride bijeenkomst gehad. Tijdens deze ontmoeting is gesproken over de huidige en toekomstige projecten die elk lid in hun eigen land uitvoert. Op dinsdag 19 september werd het side event gehouden met als thema: ‘Building climate-resilient health systems to achieve universal health coverage’. Onder de aanwezigen waren er vertegenwoordigers van verschillende NGO’s.

Hiernaast heeft de presidentsvrouw, als lid van de Advisory Board of Eminent Persons on Zero-Waste en op uitnodiging van de voorzitter, Emine Erdoğan first lady van Turkije het evenement ‘The world is our common home: Path to the Global Zero Waste Movement’ bijgewoond. Tijdens deze bijeenkomst is het accent gelegd op hoe belangrijk het is om onze omgeving en vooral de natuur, schoon te houden. Vanuit de rij van sprekers is duidelijk naar voren gehaald dat wij de fase van global warming voorbij zijn en nu richting global boiling gaan. Wat de noodzaak van recycling nog meer accentueert.

Volgens de first lady begint het allemaal bij ons als individu. “Wij zijn zelf verantwoordelijk voor het behoud van de natuur om ons heen. Laten wij met z’n allen die mindshift maken en overstappen tot recycling, om zo meer liefde te geven aan moeder aarde. Dit komt niet alleen ons ten goede, maar ook de vele generaties na ons”, aldus de presidentsvrouw.