De Boodschap
Financiën & Planning

IDB en Wereldbank presenteren gezamenlijk de Suriname Survey of Living Conditions 2022

De Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank en de Wereldbank hebben op donderdag 30 november de nieuwe Suriname Survey of Living Conditions 2022 gepresenteerd. Deze enquête biedt nieuwe perspectieven voor het nemen van beleidsbesluiten voor Suriname, gebaseerd op betrouwbare gegevens. De volledige gegevens en technische documentatie zijn nu beschikbaar op de IDB-publicatiewebsite.

“Data is van groot belang voor beleidsmakers en speelt een cruciale rol bij geïnformeerde besluitvorming. Wij geloven dat de gezamenlijke inspanningen met de Wereldbank voor de Suriname Survey of Living Conditions 2022 van de IDB, zal bijdragen aan het verbeteren van het leven van de burgers in Suriname”, aldus Adriana La Valley, IDB’s Representative in Suriname.

De enquête werd afgenomen onder een representatieve steekproef van 7.713 individuen uit 2.540 huishoudens. Dit onderzoek werd ontworpen ter ondersteuning van zowel armoedeanalyse als beleidsplanning. Het ontwerp en de uitvoering van de Suriname Survey of Living Conditions 2022 werden gefinancierd door de IDB. De Wereldbank en de IDB bundelen hun krachten om gegevens te analyseren en de eerste bevindingen te produceren.

Het lanceringsevenement werd gehouden om de waarde van data als basis voor beleidsontwerp te benadrukken. De teams presenteerden voorlopige analyses met betrekking tot leefomstandigheden van mensen in het hele land. De presentatie bood initiële indicatoren die zijn afgeleid van het onderzoek, welke van waarde kunnen zijn bij het ontwikkelen van meer doelgerichte overheidsinterventies ter ondersteuning van het Surinaamse volk.

“Het belang van het meten van leefomstandigheden en het delen van de gegevens kan niet genoeg worden benadrukt. Enquêtes zoals de Suriname Survey of Living Conditions ondersteunen het mandaat van de Wereldbank: een leefbare planeet zonder armoede. Het delen van gegevens biedt een basis voor het formuleren en implementeren van empirisch onderbouwd beleid en interventies, die uiteindelijk ten goede zullen komen aan de meest kwetsbaren in Suriname”, aldus Diletta Doretti, Resident Representative van de Wereldbank voor Suriname en Guyana.

De IDB en de Wereldbank nodigen belanghebbenden uit om samen te werken voor verdere verkenning van de openbaar beschikbare gegevens.