De Boodschap
Sociale Zaken & Volkshuisvesting

Jacintha Thomas-Alfaisi nieuwe bestuursvoorzitter Esther Stichting

Op donderdag 16 februari 2023 is Jacintha Thomas-Alfaisi door minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting geïntroduceerd als nieuwe voorzitter van het bestuur van de Esther Stichting. Met het aanstellen van een nieuwe stichtingsvoorzitter hoopt de bewindsman dat de problemen structureel worden aangepakt. “En daarbij is de ondersteuning van iedereen nodig. Het is zwaar, het is moeilijk en de neiging om de moed op te geven is sterk, maar we moeten erbij stilstaan en niet uit het oog verliezen voor wie we het doen en wat onze verantwoordelijkheden zijn”, onderstreepte minister Ramsaran. Hij spreekt echter de hoop uit dat de Esther Stichting weer in ere wordt hersteld.

De bewindsman stelt er alle vertrouwen in dat de nieuwe voorzitter het werk binnen de stichting kan trekken. Net als minister Ramsaran heeft ook Thomas-Alfaisi er alle vertrouwen in dat het personeel en de bewoners haar de nodige ondersteuning zullen geven om het werk te kunnen doen. “Zonder jullie kan ik niet verder. Samen kunnen we deze mooie stichting naar een hoger niveau brengen.” Thomas-Alfaisi zegt dat de deuren van haar kantoor altijd en voor eenieder openstaan.

Sila Deel, coördinator van de Esther Stichting, gaf aan dat de problemen die er spelen op een adequate aangepakt zullen worden. “Wij zijn allemaal even belangrijk. Laten we met elkaar communiceren en elkaar gaan respecteren dan kunnen we zeker de problemen oplossen”, sprak de coördinator.