De Boodschap
Defensie

Militaire Politie versterkt met vijf manschappen

Het Korps Militaire Politie (KMP) is vijf manschappen leden rijker. Zij legden allen op maandag 13 november in aanwezigheid van procureur-generaal (pg) Garcia Paragsingh, de bijbehorende eed af. Onder de bevoegdheden die de nieuwe leden krijgen, vallen het opsporen en onderzoek van strafbare handelingen gepleegd door militairen, specialistische opsporingswerkzaamheden en controle van reisdocumenten (immigratie) bij diverse grensposten.

Pg Paragsingh moedigde de nieuwe manschappen aan om integer te handelen bij het uitvoeren van hun werkzaamheden. Zij zullen verder ook de geheimhouding moeten bewaren van zaken die onder hun aandacht worden gebracht. “Indien u zich niet daaraan houdt, zullen er ook consequenties daaraan verbonden zijn. En dat zou u niet willen. Want dat is een schande. Niet alleen aan u. Maar ook voor het instituut waarvoor u werkzaam bent”, aldus de pg.

MP-commandant, luitenant-kolonel Roy Samuel, is verheugd dat de beëdiging eindelijk rond is. Nadat de cursisten de basisopleiding tot Militaire Politie vorig jaar met succes hebben afgerond, hebben zij ruim een jaar moeten wachten op het administratief proces om zaken rond te krijgen.