De Boodschap
Openbare Werken

Minister Nurmohamed geeft startsein voor bouw betonnen brug Romanaweg

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) heeft op woensdag 18 oktober 2023 het startsein gegeven voor de bouw van een betonnen brug aan de Romanaweg. Een buurtbewoner heeft het initiatief genomen om een brief te richten naar het ministerie voor de aanvraag van een betonnen brug.

Volgens de bewoners was de brug zeer gevaarlijk en slecht begaanbaar. Ze tonen zich ingenomen met de medewerking van het ministerie en hopen dat er ook aandacht zal worden besteed aan het ontwateringssysteem.

“Het contract voor dit project is sinds februari getekend, maar er moesten voorbereidingen getroffen worden alvorens het werk officieel kon starten. Binnen twee weken zal de fundering worden gelegd, vervolgens de vloerplaten en de rest van het materiaal”, zegt de aannemer. Hij streeft ernaar om zo snel mogelijk de brug op te leveren.

Minister Nurmohamed merkte op dat men in de verschillende districten te kampen heeft met soortgelijke omstandigheden. Hij kondigt hierbij aan dat alle bruggen en steigers die in slechte staat verkeren aangepakt zullen worden.