De Boodschap
Kabinet van de President

President Santokhi ontmoet Surinaamse studenten in China

 President Chandrikapersad Santokhi heeft op 11 april 2024 in Beijing China, Surinaamse studenten in China opgeroepen hard te studeren, veel van de Chinese samenleving te leren en hun kennis te delen met de Surinaamse natie. President Santokhi heeft het traditie gemaakt om -waar mogelijk- op zijn buitenlandse reizen de aldaar vertoevende Surinaamse studenten te ontmoeten en informeel met hen van gedachten te wisselen.
Het was de president een bijzonder genoegen om de studenten in China toe te spreken. Hij zei dat deze groep Surinamers uitzonderlijke offers, waaronder het gemis van vrienden en familie, brengt om zich verder te ontwikkelen. Naast de individuele ontplooiing, zal daarbij het hogere doel moeten zijn de substantiële bijdrage aan de verdere sociaaleconomische ontwikkeling van Suriname.

Het staatshoofd gaf aan dat het belangrijk is dat het contact tussen de studenten en de Surinaamse autoriteiten in China, blijft. President Santokhi riep ten slotte de studenten op om na afronding van hun opleiding zo snel mogelijk met de verworven kennis terug te komen naar het vaderland.


De informele bijeenkomst werd ook toegesproken door ambassadeur Pick Fung-Ho Chong, en minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. Minister Ramdin benadrukte de goede, langdurige en strategische relatie tussen de beide landen. Naast volwaardige studiebeurzen, biedt China ook meer dan tweehonderd volledig gefinancierde korte technische trainingen aan Surinamers.