De Boodschap
Kabinet van de President

President Santokhi woont opening 77e Algemene Vergadering Verenigde Naties bij

De officiële opening van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York vond plaats middels een welkomstreceptie. Deze receptie werd bijgewoond door de staatshoofden en delegaties van de vertegenwoordigde landen en vond plaats op woensdag 20 september 2022.

Tijdens de welkomsreceptie heeft president Chandrikapersad Santokhi kennis gemaakt met vertegenwoordigers van diverse lidlanden. De receptie die vast deel uitmaakt van het programma is de officiële kick-off van een week vol meetings en activiteiten in het kader van de jaarlijkse Algemene Vergadering. De eerstvolgende activiteit is de eerste General Debate welke wordt geopend door de secretaris-generaal van de VN, António Guterres. De UN-topman stond stil bij het feit dat er in delen van de wereld geen vrede en veiligheid heerst. Vandaar dat vrede hoog op agenda staat. De secretaris-generaal geeft aan dat de participatie van vrouwen binnen alle sectoren en non-proliferatie, bijzondere streven moeten zijn. De UN-functionaris voegt eraan toe dat er nog een strijd is die we moeten beëindigen. “Zelfmoordstrijd tegen onze planeet. Emissies blijven stijgen en planeet aarde is een slachtoffer. Geen enkele regio blijft bespaart. Bij elke klimaatcrisis dragen vrouwen en kinderen de grootste last”, aldus Guterres. Bij deze gelegenheid deed António Guterres een beroep op het heffen van belasting op de fossiele brandstofbedrijven.

President Santokhi heeft na de opening van de General Debate een meeting met de premier van Canada, Justin Trudeau, op de planning.