De Boodschap
Kabinet van de President

President wisselt van gedachten met actievoerende leerkrachten

Leerkrachten die – verenigd in de actiegroep Wi Sa Strey – op dinsdag 25 april naar het Kabinet van de President zijn getogen, hebben een onderhoud gehad met president Chandrikapersad Santokhi. Partijen hebben bij deze gelegenheid over verschillende vraagstukken met elkaar van gedachten gewisseld. Het staatshoofd heeft aangegeven oor te hebben voor de noden van de onderwijsgevenden. Afgesproken is dat partijen donderdag wederom bij elkaar komen, met de aanwezigheid van enkele ministers.

De groep onder leiding van Meredith Hoogdorp heeft haar noden bij president Santokhi aangekaart en om een oplossing gevraagd. Hoogdorp gaf aan dat er leerkrachten zijn die SRD 7000 per maand verdienen en daaruit onder meer 100 euro of meer aan huishuur moeten betalen. Dit slokt een groot deel van hun inkomen op. “De school is maandag begonnen, maar we komen niet uit. President, wat kunt u voor ons doen”, sprak Hoogdorp.

President Santokhi gaf aan dat er in de afgelopen maanden constant overleg is geweest met verschillende organisaties zoals vakbonden en het bedrijfsleven. “Het is inderdaad heel moeilijk voor de burger”, erkent het staatshoofd. Hij zegt dat de regering daarom de afbouw van subsidie op elektra, water en gas heeft aangehouden. “Omdat we niet kunnen meewerken aan de aanpassing van prijzen, terwijl het volk dit niet kan dragen.”

Daarnaast zijn er volgens het staatshoofd ontwikkelingen die prijsstijgingen met zich meebrengen; hij noemt in deze de stijgende koers. President Santokhi zegt dat het de bedoeling is dat zoveel mogelijk mensen de SRD 1800 koopkrachtversterking ontvangen. Voor de groepen die boven een salaris van SRD 6000 zitten en dus niet in aanmerking komen, is de minister van Financiën en Planning gevraagd de limiet naar SRD 8000 op te trekken.