De Boodschap
Volksgezondheid

Surinaamse studenten in Cuba krijgen goederen van Volksgezondheid

Het ministerie van Volksgezondheid heeft een partij goederen verzonden naar de Surinaamse studenten die studeren op Cuba. Het gaat om een donatie van verbruiksartikelen voor de handhaving van de veiligheid van deze studenten in verband met de stijgende Covid-19 gevallen. Afgelopen zondag zijn de goederen op de ambassade in Havana overhandigd aan de groep.

In oktober 2022 is minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid op bezoek geweest bij de studenten. In een onderhoud met de bewindsman heeft de groep toen aangegeven wat haar ervaringen zijn en wat allemaal nodig is voor een goede studie. De minister was bijzonder onder de indruk van de studiediscipline. Hij gaf aan vanuit zijn departement alle ondersteuning te zullen bieden.

Minister Ramadhin heeft intussen de eerste bezending gestuurd zoals beloofd en volgens de bewindsman zal het niet hierbij blijven. De studenten zullen de nodige ondersteuning krijgen zolang het past binnen het gezondheidsbeleid.

Recentelijk is er ook goedkeuring gegeven voor het continueren van de studielening via de Nationale Ontwikkelingsbank (NOB), waardoor de groep op Cuba garantie heeft op de continuïteit van haar studie.

De donatie bestaat uit handschoenen, chirurgische en FP2 maskers, schorten en handsanitizer. Het ministerie bedankt ambassadeur Wendy Paulus-Aminta en haar staf voor de nodige ondersteuning welke wordt geboden aan de studenten.