De Boodschap
Kabinet van de President

Suriname boekt vooruitgang in termen van schuldposities

“Suriname boekt goede vooruitgang in termen van onze schuldposities”. Dit zegt ad interim minister van Financiën en Planning, Albert Ramdin tijdens zijn bezoek aan de Annual Meetings of the International Monetary Fund (IMF) en the World Bank Group (WBG), welke plaatsvindt in Washington DC van 10 tot en met 17 oktober 2022.

De bewindsman zegt dat er een ontmoeting is geweest met commerciële crediteuren. “Partijen zullen wederom bij elkaar komen om breedvoerig over enkele zaken te praten,” aldus de regeringsfunctionaris. De instellingen hebben aangegeven dat zij deze regering willen ondersteunen om een oplossing te vinden. Minister Ramdin hoopt eind van het jaar een afronding te kunnen zien in de onderhandelingen met de commerciële crediteuren.

Minister Ramdin heeft verder besprekingen gevoerd met enkele buitenlandse collega’s. In zijn gesprek met de minister van Financiën van Indonesië, Sri Mulyani heeft centraal gestaan de deelname van Suriname aan de G-20 in november in Bali, Indonesië. Met Financiënminister Nirmala Sitharaman van India, heeft hij zich gebogen over de afronding van de bilaterale onderhandelingen inzake de schuldherstructurering. De Indiase minister heeft aangegeven dat India bereid is om over te gaan tot herstructurering van schulden. Ook heeft de Surinaamse bewindsman een onderhoud gehad met collegaminister Sigrid Kaag van Nederland over de intensivering van de samenwerking tussen de ministeries van beide landen.