De Boodschap
Kabinet van de President

Teslacom Computers Benelux gedenkt Surinaamse instellingen met technologisch apparatuur

Teslacom Computers Benelux heeft aan Suriname gedacht in haar streven naar verantwoord ondernemen. Laurens Nieuwendam, CEO van Teslacom Computers Benelux, kondigt met trots aan dat het bedrijf een baanbrekende stap zet in maatschappelijk verantwoord ondernemen door een aanzienlijke hoeveelheid apparatuur te schenken aan Surinaamse instellingen. Nieuwendam heeft op 23 november 2023 een ontmoeting gehad met president Chandrikapersad Santokhi hieromtrent. Met goedkeuring van het staatshoofd zullen laptops, desktops, notebooks, bijbehorende apparatuur en kabels worden gedoneerd aan instellingen die dat nodig hebben. 

Nieuwendam benadrukt niet alleen de materiële donatie, maar ook het belang van kennisoverdracht. Het bedrijf zal online training aanbieden, waardoor de technologische kennis in Suriname naar een hoger niveau wordt getild. De eerste donatie aan RCR Medical heeft positieve resultaten opgeleverd, en Teslacom kijkt nu uit naar het ondersteunen van andere instanties.

President Santokhi waardeert de betrokkenheid van de diasporagemeenschap bij de ontwikkeling van Suriname. Hij benadrukt dat moderne instrumenten essentieel zijn voor efficiënt werken in deze tijd. De president kijkt uit naar verdere bijstand vanuit de diaspora om de werkzaamheden op diverse afdelingen te optimaliseren.