De Boodschap
Kabinet van de President

Woordvoering Kabinet van de President benadrukt belang van artistieke vrijheid en vrije meningsuiting na incident tijdens Javaans Nieuwjaar optreden

De Woordvoering van het Kabinet van de President heeft vandaag, naar aanleiding van het incident tijdens het Javaans Nieuwjaar optreden op het Onafhankelijkheidsplein, een verklaring afgegeven waarin het belang van artistieke vrijheid en vrije meningsuiting wordt benadrukt.

Volgens berichten heeft zich tijdens het optreden een voorval voorgedaan waarbij de artistieke vrijheid van de artiest beperkt werd. De Woordvoering van de regering benadrukt dat vrije meningsuiting en artistieke vrijheid binnen de geldende wet- en regelgeving de hoekstenen zijn van de Surinaamse rechtsstaat, die te allen tijde gewaarborgd moeten worden. In een democratische samenleving, zoals die van ons land, staat de vrijheid van meningsuiting centraal als een fundamenteel recht.

De regering hecht groot belang aan het beschermen en bevorderen van een open en inclusief klimaat waar verschillende stemmen en opvattingen vrijelijk kunnen worden geuit. Dialoog en respect voor elkaars standpunten zijn essentieel voor een gezonde en progressieve samenleving.

Het Kabinet van de President heeft benadrukt dat het incident bilateraal zal worden opgelost, met het oog op een constructieve aanpak van het voorval.