De Boodschap
Economische Zaken, Ondernemerschap & Technologische Innovatie

Ambassadeur Vietnam en minister Kuldipsingh bespreken mogelijkheden voor ondernemerschap

De ambassadeur van de Socialistische Republiek Vietnam, H.E. Pham Thi Kim Iloa, heeft een kennismakingsbezoek gebracht aan de minister van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), Rishma Kuldipsingh. Tijdens het bezoek waren de directeur van Ondernemerschap, Karishma Mathoera, en de onderdirecteur van Internationale handel, Shailesh Ramsingh aanwezig. Bij de dialoog op 13 juli 2023 hebben zij het gehad over het versterken van de samenwerking tussen Vietnam en Suriname door onder andere mogelijkheden te bekijken om samen ondernemerschap te stimuleren.

Ambassadeur Pham Thi Kim Iloa heeft aangegeven dat de samenwerking met Suriname op het gebied van de traditionele relatie en ondersteuning op internationaal forum belangrijk is.  Vietnam staat bekend om het exporteren van onder andere zwarte peper, rijst en koffie. Verder kijkt de diplomaat ook uit naar mogelijkheden die beide landen kunnen implementeren ter stimulering van ondernemerschap.

Minister Kuldipsingh heeft aangegeven dat de focus van het ministerie onder andere gericht is op het ontwikkelen van de kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s) in Suriname. Naar aanleiding hiervan zijn directeur Mathoera en onderdirecteur Ramsingh reeds bezig met een plan ter uitvoering. Mogelijkheden worden uitgewerkt om ondernemers de nodige begeleiding en facilitering te bieden.  Tenslotte kijkt de minister uit naar een goede samenwerking met de ambassadeur van Vietnam.