De Boodschap
Natuurlijke Hulpbronnen

EBS voert landelijk kap- en snoeiwerkzaamheden uit

Vegetatie die te dicht op of in het elektriciteitsnetwerk voorkomt kan een gevaar vormen de stroomvoorziening. In dit kader voert de N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) regelmatig kap- en snoeiwerkzaamheden uit in verschillende gebieden, waar vegetatie schade kan richten aan het elektriciteitsnetwerk. Momenteel worden er snoeiwerkzaamheden verricht in de gebieden Paramaribo-Centrum en Paramaribo-Noord.

De takken worden met behulp van een hoogwerker gesnoeid en tijdelijk langs de berm geplaatst. Het kan voorkomen dat buurtbewoners van de gebieden waar er wordt gesnoeid, enige last hiervan ondervinden. EBS stelt de gemeenschap middels deze gerust dat het afval na afronding van elk traject (1 à 3 dagen) door de contractor zal worden afgevoerd. Ook in andere gebieden zoals Paramaribo-Zuid, Wanica en Commewijne waar vegetatie dichtbij of in het elektriciteitsnet groeit, zullen er in de komende periode kap- en snoeiwerkzaamheden worden verricht.

De EBS doet ook een dringend beroep op de samenleving om de omgeving van het elektriciteitsnet vrij te houden van vegetatie en te zorgen voor tijdig onderhoud van percelen en bermen om te voorkomen dat vegetatie te dichtbij het elektriciteitsnet groeit. Indien bewoners constateren dat de begroeiing van dien aard is dat deze een gevaar kan vormen, kan dit worden doorgegeven aan de EBS klantenservice via het telefoonnummer 175 of via de EBS Facebook pagina.