De Boodschap
Kabinet van de President

Gezamenlijk bidden zorgt voor gezegend Suriname

In het teken van de vastenmaand Ramadan, bezoekt president Chandrikapersad Santokhi enkele moskeeën in Suriname. Op donderdag 29 april 2022 nam het staatshoofd samen met gelovigen deel aan de iftar oftewel het ontvasten, in de Ghomama moskee aan de Magentaweg. President Santokhi stak de gelovigen het hart onder de riem door te stellen dat de kracht van het gezamenlijk bidden zal zorgen voor een gezegend Suriname. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Masjid Ghomama dat de eerste burger van het land dit bedehuis heeft bezocht.

Ondervoorzitter, Jeffery Danoe, van de Masjid Ghomama noemde het bezoek van de president een historisch moment. “Het is een voldoening, niet voor mij alleen, maar ook voor de moskee, de leden en de omgeving Magenta”, merkte Danoe op. Hij gaf verder aan dat het bezoek van het staatshoofd aan de moskee al vanaf het begin van de Ramadan was gepland en dat er hiernaartoe gewerkt is. “Eenieder zat vol spanning, enthousiasme en blijdschap. Met de wil van de Almachtige is alles succesvol verlopen”, stelt Danoe.

In zijn motivatie boodschap naar de medegelovigen gaf hij aan dat de laatste loodjes zwaar zijn, maar dat het goed is dankbaar te zijn voor de gelegenheid om offers te verrichten. “De Islam is ons fundament, ons grondbeginsel en van daaruit richten wij ons kompas: De Schepper”, aldus ondervoorzitter Danoe.