De Boodschap
Kabinet van de President

Indiase parlementaire delegatie bezoekt Staatsolie raffinaderij

De Indiase parlementaire delegatie heeft een bezoek gebracht aan de raffinaderij van de Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. Bij het bezoek dat op 30 augustus 2022 plaatsvond waren onder andere aanwezig de ministers Amar Ramadhin van Volkgezondheid en Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie.

De oliemaatschappij heeft een presentatie gegeven over de bedrijfsactiviteiten en de offshore plannen. “We hebben recent onze strategische plannen die gaan tot 2040 weer geëvalueerd. Voor ons was het belangrijk om hen te interesseren in de activiteiten waar we groeimogelijkheden in zien”, stelt Agnes Moensi-Sokowikromo, financieel directeur Staatsolie. De directielid benadrukt dat de mogelijkheden enorm zijn in de offshore olie-en gasindustrie.

De delegatie heeft de presentatie als belangwekkend ervaren. De vraag naar olie in India is groot en is de laatste jaren alleen maar toegenomen. “Er zal een biddingronde zijn tegen het eind van 2022 voor de offshore, maar ook in de onshore zijn wij op zoek naar partners en dat hebben wij hen gepresenteerd”, aldus Moensi-Sokowikromo.