De Boodschap
Buitenlandse Zaken, International Business & Internationale Samenwerking

Minister Ramdin bespreekt recente ontwikkelingen tijdens missie in Washington DC

Minister Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft op woensdag 22 februari 2023 een onderhoud gehad met Luis Almagro, de Secretaris-Generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS). Deze meeting vond plaats op het hoofdkantoor van de OAS.

Gedurende deze meeting werden de recente ontwikkelingen van dit halfrond besproken evenals de specifieke uitdagingen die er in Suriname zijn. De OAS-leider merkte op dat de regering van Suriname deze uitdagingen onderkende en sprak waardering uit over haar inzet voor dialoog en democratie toe, evenals de vreedzame oplossing van conflicten.

Secretaris-generaal Almagro en minister Ramdin benadrukten ook de steun van de Caribische Gemeenschap (Caricom) bij het zoeken naar oplossingen voor de crisis in Haïti, evenals de positieve evolutie die tot stand is gekomen door middel van dialoog, met de steun van de internationale gemeenschap. Ten slotte zei secretaris-generaal Almagro dat de organisatie de steun van Caricom bij deze inspanning erkent en toejuicht. Op dezelfde dag heeft de minister eveneens een meeting gehad met de Chair of the OAS Permanent Council, ambassadeur Spencer Phillips, Permanent Vertegenwoordiger bij de OAS.

Tijdens zijn missie in Washington DC had minister Ramdin verder op donderdag 23 februari een onderhoud met Senator Chris Dodd, Special Advisor van President Joe Biden van de Verenigde Staten van Amerika. Daarnaast is er een ontmoeting geweest met Ilan Goldfajn, President van de IDB waarbij eveneens recente ontwikkelingen werden besproken alsook financiële assistentie aan Suriname.