De Boodschap
Binnenlandse Zaken

Minister Somohardjo gelooft in voordelen registratie

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (BIZA) gelooft in de voordelen van de ambtenarenregistratie voor Suriname. De bewindsman heeft donderdag in De Nationale Assemblee (DNA) laten doorschemeren dat hij goed beleid wil maken. Hij meent dat het besluit van ‘no work no pay’ voor zij die zich niet geregistreerd hebben, het land wel voordeel gaat geven.

“Een efficiënte overheid is goed voor het heel land”, aldus de minister. Hij zegt verder, dat een rapport van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) heeft uitgewezen, dat met een inefficiënt ambtenarenapparaat het 220 jaren duurt, voordat het Bruto Binnenlands Product (BBP) van het land verdubbeld worden, terwijl het met een goed draaiend ambtenarenapparaat, het 22 jaren duurt voordat het BBP wordt verdubbeld.

Volgens leden van het parlement zijn 15 procent van de ambtenaren die zich niet hebben geregistreerd ook personen die door de politiek zijn thuis gezet. Volgens Somohardjo gaat er rekening gehouden worden met die ambtenaren die willen werken maar om politieke redenen niet kunnen of niet mogen werken. Er gaat geen rekening gehouden worden met ambtenaren, die moedwillig de dienst ontlopen en daarmee denken de overheid slim af te zijn.