De Boodschap
Volksgezondheid

Suriname en Frans-Guyana tekenen intentieverklaring voor gezondheidsdiensten

Een delegatie van het ministerie van Volksgezondheid, onder leiding van minister Amar Ramadhin, heeft op donderdag 26 januari 2023 een bezoek gebracht aan het Frans-Guyanese West Guyana Hospital Centre (CHOG) in Saint-Laurent-du-Maroni.

Hierbij is ook een verklaring van verbintenis voor de vaststelling van diensten op het gebied van de gezondheidszorg tussen het ministerie van volksgezondheid Suriname en het ministerie van volksgezondheid van Frans-Guyana getekend.

Er zijn diverse gesprekken gevoerd tijdens dit bezoek met de directie van het ziekenhuis en de lokale autoriteiten om de samenwerking op te zetten tussen het Frans-Guyanese West Guyana Hospital Centre (CHOG) en het Marwina Ziekenhuis te Marowijne. Men zal een samenwerking aangaan op het gebied van patiënten uitwisseling, maar ook op het gebied van onderwijs en het uitwisselen van kennis.

Ook heeft de delegatie een rondleiding gehad in het ziekenhuis van de verschillende afdelingen waar het identiek probleem waarmee Suriname te kampen heeft naar voren is gekomen, namelijk het tekort aan verpleegkundigen.

Later dit jaar zal er een MoU worden getekend tussen Frankrijk en Suriname voor verdere samenwerking in de gezondheidszorg.