De Boodschap
Kabinet van de President

Minister Weerwind maakt opwachting bij president Santokhi

De Nederlandse minister voor Rechtsbescherming, Franc Weerwind, heeft zijn opwachting gemaakt bij president Chandrikapersad Santokhi. Dit gebeurde op dinsdag 20 december 2022. Minister Weerwind, die op zaterdag 17 december in Suriname arriveerde, is er voor een werkbezoek aan het ministerie van Justitie en Politie. Bij het bezoek aan het staatshoofd was minister Kenneth Amoksi dan ook aanwezig.

Op het Kabinet van de President hebben partijen van gedachten gewisseld over de samenwerking op justitieel en politioneel vlak. Ook de op maandag 19 december aangeboden excuses voor het Nederlandse slavernijverleden door premier Mark Rutte is bij deze ter sprake gekomen. Minister Weerwind noemt dit de eerst stap naar het bouwen aan een gezamenlijke toekomst.

De minister werd vergezeld door zijn delegatie deskundigen en de ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden voor Suriname, Henk van der Zwan, terwijl minister Amoksi werd ondersteund door onder meer directeur Justitie Sharma Lakisharan en waarnemend directer Operationele Diensten, Patrick Campagne.

Suriname en Nederland hebben in 2021 een nieuwe dimensie gegeven aan hun samenwerking op justitieel gebied. Deze samenwerking wordt met het werkbezoek van minister Weerwind geƫvalueerd en mogelijk uitgebreid op diverse gebieden. President Santokhi wenste de twee delegaties succes toe in de besprekingen.