De Boodschap
Kabinet van de PresidentVolksgezondheid

Ministerie van Volksgezondheid en MMC tekenen intentieverklaring met TMS Global

Het ministerie van Volksgezondheid (VG), het Mungra Medisch Centrum (MMC) en TMS Global N.V. hebben een intentieverklaring getekend. Het gaat om een public private partnership dat op 21 juli bezegeld is in het gebouw van het Suriname Investment & Trade Agency (SITA).

De samenwerking tussen de fabrikant van medische hulpmiddelen, TMS Global N.V., het ministerie van Volksgezondheid en het Mungra Medisch Centrum heeft als doel de kwaliteit van de gezondheidszorg in de gebieden
waar het MMC opereert te verbeteren. De intentieverklaring is getekend door de directeurs Rakesh Gajadhar Sukul van Volksgezondheid, Bharat Tewarie van TMS Global N.V. en Shaïsta Abdul van MMC.

Directeur Abdul is van mening dat deze samenwerking het tekort aan medicijnen kan verhelpen. “Het Mungra Medisch Centrum is het enige ziekenhuis in het westen van Suriname. We verlenen diensten aan een populatie van zeker 40.000 personen vanaf Coronie, Wageningen, Wayambo, Cabalebo en Nickerie. Er is een drastisch tekort aan medicijnen, en we hopen met deze deal op kort termijn anders zal zijn”, aldus Abdul.

Volgens directeur Tewarie van TMS Global N.V. is deze samenwerking ook van belang om kennis en kunde te delen tussen de 3 partners. Dit ten behoeve van de gezondheidzorg. “De investering in het MMC moet ervoor zorgen dat er te allen tijde essentiële geneesmiddelen in de apotheken beschikbaar zijn. Medicijnen die hoogwaardig en betaalbaar zijn”, stelt Tewarie. TMS Global zal de medicijnen via het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) beschikbaar stellen voor het Mungra Medisch Centrum.