De Boodschap
Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken

Nationaal Jeugdinstituut wordt grondig geëvalueerd

Het Nationaal Jeugdinstituut (NJI) dat gefaciliteerd wordt door het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J), wordt in de komende periode grondig geëvalueerd. Dit zal geschieden door een werkgroep onder leiding van de directeur van het instituut, Karishma Mathoera. De werkgroep is geïnstalleerd op maandag 8 februari door de minister van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken, Rishma Kuldipsingh. De bewindsvrouw heeft ook de instructie gegeven om bij de evaluatie tegelijkertijd na te gaan hoe het instituut beter ingezet kan worden ter bevordering van jeugdparticipatie.

De afgelopen periode heeft het NJI niet naar behoren gefunctioneerd. Onder het NJI vallen de jeugdorganen Nationaal Jeugdparlement (NJP), Caricom Jeugdambassadeurs en Korps en de United Nations Sustainable Development Goals Jeugdambassadeurs en Korps. Tijdens de evaluatie zullen alle betrokken actoren, intern en extern, worden geconsulteerd. Het hoofddoel is om uiteindelijk het NJI te behouden en die naar behoren in te zetten ter begeleiding en vorming van de jeugd.

De werkgroep bestaat uit:

Karishma Mathoera (directeur NJI), Genti Mangroe (directeur Jeugdzaken), Mitesh Bhaggoe (onderdirecteur NJI), Glenn Piroe (onderdirecteur Juridische Zaken) en Vivian Soemowikromo- Redjopawiro (beleidsadviseur).