De Boodschap
Kabinet van de President

President Santokhi motiveert Natio

President Chandrikapersad Santokhi heeft vertrouwen in de nationale voetbalselectie van Suriname (Natio). De selectie neemt het woensdagavond in het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion op tegen de Cayman Islands. Het staatshoofd heeft aan een tiental professionele voetballers van Surinaamse afkomst die genaturaliseerd zijn het Surinaamse paspoort overhandigd. Deze historische plechtigheid heeft op 24 maart 2021 plaatsgevonden op het presidentieel paleis.  

De regeringsleider heeft bondscoach Dean Gorré gecomplimenteerd. ”Bondscoach, u legt een traject af en we zien dat u dichterbij het doel komt”, aldus president Santokhi. Het staatshoofd heeft de nationale selectie en alle actoren belast bij de Surinaamse Voetbalbond motiverende woorden toegesproken. ”Vandaag zetten we weer een stap om nu een nieuw pad vanaf dit moment af te leggen, een pad dat hier gaat starten vanavond met de wedstrijd tegen de Cayman Islands. Elk moment dat u een stap legt, wappert de Surinaamse vlag. Zie het niet alleen als het wapperen van de Surinaamse vlag, maar zie het als het wapperen van de harten van Surinamers. Suriname staat achter jullie”, sprak de president.

Het staatshoofd merkte op dat het nationaal elftal bijdraagt aan de versterking van de eenheid in Suriname. “Die eenheid die soms zoekraakt in Suriname om kleine issues en kleine persoonlijke en groepsbelangen. Laat de paspoorten niets slechts een reisdocument zijn, laat het uw nationale trots zijn. Dit paspoort geeft ons de kans om Suriname te brengen naar het FIFA-wereldkampioenschap voetbal in Qatar. Wij hebben de overtuiging dat er goede resultaten neergezet zullen worden.”

Bondscoach Gorré geeft aan de Natio zich voor meer dan honderd procent zal inzetten voor Suriname. “Alle spelers van het elftal zijn trots dat ze Suriname mogen vertegenwoordigen. Wij beloven dat wanneer wij spelen, wij dat doen met geheel ons hart. Elke Suriname, waar dan ook ter wereld mag trots op ons zijn. Heri libi te na dede, wi sa feti gi Sranan”, verzekerde de oefenmeester.