De Boodschap
Kabinet van de President

President Santokhi te gast bij Shri Krishna Mandir

President Chandrikapersad Santokhi is op dinsdag 27 september te gast geweest bij de Shri Krishna Mandir. In het gebedshuis aan de Jagernath Lachmonstraat zei het staatshoofd dat Surinamers elkaar moeten ondersteunen en met elkaar moeten samenwerken naar een beter Suriname. Volgens de president is het belangrijk om in gebed te gaan tijdens Navratri. “Met de waarden en normen van religie kunnen wij ons meer bewust worden van een sociaal rechtvaardig medeleven voor onze medemens.”

 Het is de tweede keer van het jaar dat hindoes Navratri vieren. Het festival dat negen nachten duurt, wordt gewijd aan de verering van de universele moeder Durga Mata. Het concept van het Navratri-festival, dat de overwinning van het goede over het kwade symboliseert, doet bij velen hoop opleven. President Santokhi heeft tijdens zijn toespraak de nadruk gelegd op het belang van bidden, vooral tijdens deze heilige periode. Het staatshoofd geeft aan dat bidden ons kracht, hoop en wijsheid geeft, waardoor we moeilijke periodes kunnen overbruggen. “Geef liefde en respect dan zal goed u tegemoetkomen”, is de boodschap van de president.

Hij benadrukt dat er verbetering zal komen in het land wanneer er steeds daarvoor gebeden wordt. “We hebben gebed nodig voor bescherming, gezondheid, kennis en liefde. Het is tijdens Navratri de kans ons te reinigen en een beter mens te worden”, ging het staatshoofd verder. Hij legde de nadruk op de kracht van het gebed en sprak van een periode om een nieuw begin te maken in het leven. Tot slot wenste president Santokhi de aanwezigen een Subh Navratri toe.