De Boodschap
Kabinet van de President

Ruim 90 Surinamers gedecoreerd in verband met Srefidensi

In het kader van de herdenking van 48 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid heeft president Chandrikapersad Santokhi op het presidentieel paleis, enkele Surinamers gedecoreerd die zich belangeloos verdienstelijk hebben gemaakt voor land en volk. De ceremonie vond plaats op zondag 19 november 2023, in aanloop naar de onafhankelijkheidsviering.

De president heeft 91 personen gedecoreerd. Allemaal personen die zijn opgevallen vanwege hun bijzondere inzet, die meer dan het normale is, van wat over het algemeen van iemand mag worden verwacht. Voorzitter Jack Uden van de Nationale Commissie Jubileumjaren legt uit dat deze personen voorgedragen zijn door onder andere het bedrijfsleven, religieuze organisaties, sportorganisaties, serviceclubs, zorginstellingen en culturele organisaties. Hij merkt op dat sommige gedecoreerden personen zijn die ondanks hun hoge leeftijd, toch hun burgerplicht vervullen, met liefde en toewijding.

President Santokhi geeft aan dat met deze Ereonderscheiding een teken van waardering wordt gegeven door de Republiek Suriname. Bij deze plechtigheid herdacht het staatshoofd ook vier andere genomineerden voor wie een positief advies was uitgebracht maar die kortgeleden zijn heengegaan en dit bijzonder moment niet meer met ons kunnen delen. De president bedankte de gedecoreerden voor hun inzet en feliciteerde hen van harte met hun onderscheiding. “Ik hoop dat dit tot stimulans mag zijn voor andere Sranan man & uma’s”, aldus president Santokhi.