De Boodschap
Kabinet van de President

Broodleveringsproject voor kinder- en bejaardentehuizen doorgestuurd naar SoZaVo

In nauwe samenwerking tussen Stichting 1 voor 12 en het Kabinet van de President wordt het broodleveringsproject uitgevoerd, met als voornaamste doel het dagelijks voorzien van verse broden aan opvanginstellingen in Suriname. Het project loopt af op 31 augustus 2023. 

President Chandrikapersad Santokhi benadrukt het belang van voortzetting van dit project en het vermijden van enige vergetelheid. Sociaal en jongerenbeleid hebben hoge prioriteit en waar ondersteuning vereist is, dient deze onverminderd geboden te worden. Het Kabinet heeft dit project doorgestuurd naar het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, SoZaVo, aangezien het naadloos past binnen het voedselvoorzieningsproject dat door dit ministerie wordt uitgevoerd.

Dit initiatief speelt een aanzienlijke rol in het bieden van voedselzekerheid en geeft hoop aan verschillende sociale instellingen, waaronder Kindertehuis Meursweg,  Huize Ashiana, Huize Albertine, Stichting Kindertehuis Tamara, Huize Campagne, Esther Stichting, Kindertehuis Sanatan Dharm en de leerlingen van OS Powakka.

Dit project heeft een positieve impact gehad en het staatshoofd is vastbesloten om ervoor te zorgen dat dit initiatief wordt voortgezet en dat degenen die het nodig hebben, blijvend ondersteuning ontvangen.