De Boodschap
Openbare Werken

Minister Nurmohamed brengt werkbezoek aan BSW-projecten

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) een werkbezoek gebracht aan de BWS-projecten. Dit project houdt voornamelijk in dat het directoraat Bouw- en Stedenbouwkundige Werken (BSW) renovatiewerkzaamheden verricht aan diverse staatsgebouwen. De bewindsman heeft sinds zijn aantreden het renoveren van staatsgebouwen als aandachtspunt in zijn agenda. Het werkbezoek vond plaats op maandag 19 februari.

De minister merkte op dat er momenteel wordt gewerkt aan het douanegebouw op Nieuwe Haven en het onafgemaakte hoofdpolitie bureau dat recentelijk is gesloopt voor een nieuwbouw aan de Johan Adolf Pengelstraat. “Het douanegebouw ligt reeds jaren stil. Echter heb ik besloten om samen met het OW-team de werkzaamheden te hervatten.”

Volgens planning zal de gekozen aannemer het kantoor afbouwen en verder inrichten. De reden tot slopen van het onafgemaakt gebouw van het hoofdbureau van politie ligt in technische mankementen. “De eerste fase is intussen gedaan en nu gaan we over tot het opzetten van een nieuw politiebureau. Er wordt nu nog uitgekeken naar een aannemer waarmee OW in zee zal gaan voor de bouw”, aldus de minister.

Jermaine Druiventak, project administrator heeft aangegeven dat het slopen van het onafgemaakte hoofdbureau van de politie is gestart in oktober 2023. “Het gebouw is afgebroken, de platen zijn eerst verwijderd, daarna de kolommen en de vloer. De sloop is gedumpt te Weg naar Zee, langs de oever en zal fungeren als bescherming van de weg. OW zal de platen die nog in goede staat zijn hergebruiken bij steigers en loopbruggen.”