De Boodschap
Openbare Werken

OW plaatst milieuborden in samenwerking met Up To You Foundation en Baitali Group

Het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) van het ministerie van Openbare Werken (OW) is samen met Up To You Foundation en Baitali Group begonnen met een prachtig initiatief om de Surinaamse samenleving op een andere manier te benaderen hoe om te gaan met afval en vooral met zwerfvuil. Door middel van geschreven teksten op borden is het startsein op zaterdag 16 december 2023 gegeven in het district Wanica.

Er zijn afvalborden met 9 verschillende teksten geschreven en in totaal 27 borden gesponsord door Baitali Group. De eerste borden zijn geplaatst in de omgeving van Indira Gandhiweg, Latour, Drambrandersgracht en Hogestraat. Deze week zullen de resterende borden geplaatst worden. Er zullen op 14 locaties afvalborden geplaatst worden in Paramaribo en Wanica. De teksten die op de borden staat zijn: “Hor joe doti ien joe saka of tjaring go na oso baka”, “No trowe joe doti tap a gron”, “Jepi foe hor joe omgeving krin”, “No trowing dja want na so vervuiling y psa”, “Jepi foe hor joe omgeving krin”, “No trowe joe doti tap a gron”, “No meki gronma atti bron nanga joe doti” en “No jep tjar a milieu go na ondro”.

De Up To You Foundation is ontzettend dankbaar om samen met het onderdirectoraat Afvalbeheer en Baitali Group dit mooi en effectief project te starten.