De Boodschap
Kabinet van de President

Social media bericht premier Barbados over Suriname vals

Er doet momenteel een foto de ronde op sociale media waarop Prime Minister Mia Mottley van Barbados te zien is, vergezeld van een verontrustende tekst over Suriname. Het communicatie team van president Chandrikapersad Santokhi benadrukt dat het bewuste bericht volledig gebaseerd is op onwaarheden en categorisch als ‘fake news’ moet worden beschouwd.

De woordvoerder van de president, Cherlique Lilienthal deelt zijn bezorgdheid over de impact van dergelijke misleidende informatie op de samenleving in een gesprek met de Communicatiedienst Suriname. Lilienthal roept op tot waakzaamheid en moedigt het publiek aan om kritisch te zijn bij het consumeren van informatie op sociale media. Hij benadrukt het belang van zelf fact-checks uitvoeren en het raadplegen van betrouwbare nieuwsbronnen om misleiding te voorkomen. De presidentiële woordvoerder benadrukt dat het vermogen om nepnieuws te onderscheiden van feitelijke informatie de samenleving minder kwetsbaar maakt voor politieke manipulatie.

De regering van Suriname streeft continu naar een verbeterde communicatie met de samenleving en engageert zich om openheid en transparantie te waarborgen. De officiële kanalen staan altijd paraat om de juiste en betrouwbare informatie te verstrekken.